Voorwaardelijke celstraf voor diefstal in woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde

08/01/18 om 21:19 - Bijgewerkt om 21:17

Een vrouw uit Lichtervelde heeft in de Brugse rechtbank drie maanden celstraf met uitstel gekregen voor diefstal in het woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde.

Voorwaardelijke celstraf voor diefstal in woonzorgcentrum Ter Luchte in Ruddervoorde

© Getty Images/iStockphoto

De vrouw werd verdacht van meerdere diefstallen, maar de rechter achtte maandag slechts één feit bewezen. Toen er stelselmatig geld verdween uit de portefeuille van een mindervalide bewoner haalde de familie van de man er de politie bij en die zette een valstrik met camera's uit. In maart 2016 was op de beelden te zien hoe verzorgster Tania L. in de kamer van de tachtiger geld uit zijn portefeuille haalde terwijl hij in de refter zat. Achteraf werd in de portefeuille van L. een briefje van tien euro gevonden dat toebehoorde aan het slachtoffer.

L. beweerde dat ze het geld met toestemming van de man genomen had, maar dat bleek niet het geval. Volgens de familie van L. ontvreemdde de verzorgster in de maanden voor de betrapping zo'n 800 euro van het slachtoffer. Maar de procureur hield het in haar vordering op 490 euro en vroeg tien maanden effectieve celstraf voor L., die zelf alles ontkende en de vrijspraak vroeg. De rechter oordeelde dat enkel de gefilmde diefstal bewezen is. Voor de overige tenlasteleggingen werd de vrouw vrijgesproken op basis van twijfel. Tania L. nam intussen zelf ontslag in samenspraak met het Oostkampse OCMW, dat beheerder is van Ter Luchte, en werkt tegenwoordig als thuisverpleegster. Ze kan nog in beroep gaan.

(AF)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!