Voortvluchtige dief steekt voorbijganger in de borst in Menen

© iStock
Redactie KW

De politie van Menen werd omstreeks 17 uur woensdagavond opgebeld met de melding dat een inbreker in de Wervikstraat zou zijn betrapt. Hij stak een toevallige passant in de borst. De verdachte wordt vervolgd voor poging doodslag.

“De inbreker werd betrapt en nam de vlucht in de richting van de Lageweg”, aldus Stefaan Vannieuwenhuyse, woordvoerder van de politiezone Grensleie. V.J., een dertiger, pleegde daar een diefstal met geweld waarbij hij een mes gebruikte. Hij had het gemunt op de koptelefoonoortjes van A.H.. Het slachtoffer raakte lichtgewond, zo stelt het parket donderdag.

Via camerabeelden konden we hem volgen, waardoor zijn vluchttraject kon worden bepaald. Om een onverklaarbare reden kwam het in de Lageweg, tussen de verdachte en een toevallige voorbijganger met bromfiets, tot een handgemeen.”

De verdachte nam hierbij een mes en stak de bromfietser, M.D. (geboren in 1981) in de borst. Het is ons totaal onduidelijk waarom de verdachte dit heeft gedaan”, stelt commissaris Vannieuwenhuyze. “De passant raakte lichtgewond, maar is niet in levensgevaar. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. De voortvluchtige kon korte tijd nadien door onze manschappen bij de kraag worden gevat, hij had zich verstopt in een tuin.”

Politie en parket startten een onderzoek. De verdachte werd vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en zal vervolgd worden voor poging doodslag. (CLL/OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier