Voormalige uitbater van Ieperse loungebar voor de rechter in drugszaak

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Michael V. (32) uit Ieper, Dries N. (35) uit Merkem en Yves S. (56) uit Rumbeke stonden voor de rechter in Ieper wegens bezit en verkoop van drugs en wat betreft Yves S. ook nog voor het ter beschikking stellen van een lokaal om drugs te gebruiken.

De verdediging van Michael V. gaf het gebruik toe, maar ontkende de verkoop van drugs. Volgens zijn advocaat gaf Michael V. de drugs aan een vriend zonder er geld voor te vragen. Hij beschouwde dat als een vriendendienst en zeker niet als verkoop. De man toonde zich bereid probatiemaatregelen te aanvaarden en te werken aan zijn ‘statuut’ van budgetbeheer. Dries N. heeft wel een verleden op het vlak van drugs en een nogal zwaar strafregister. Hj volgt nu begeleiding bij Kompas.

Yves S., de voormalige uitbater van loungebar Bar Celona in Ieper, gaf via zijn meester Herman Baron toe dat hij 0,41 gram cocaïne had gebruikt en thuis werd bij hem 1,92 gram cocaïne gevonden. Voor dat feit pleitte de verdediging de opschorting, maar dat zijn cliënt de bar ter beschikking zou hebben gesteld voor het gebruik van drugs werd ten stelligste ontkend. “Er werd in zijn bar, ergens in een hoekje, een zeer kleine hoeveel cocaïne gevonden, maar dat is toch geen bewijs van de schuld van mijn cliënt?“, vroeger meestar Baron. “Precies daarom pleit ik voor de vrijspraak.” Vonnis op 27 november.

(HV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier