Visboer uit Langemark aangehouden voor bedreiging ex-vrouw

© (Foto RB)
Redactie KW

K.S., een bekende vishandelaar uit Langemark, zit in de cel op verdenking van intrafamiliaal geweld. Hij zou voor 50.000 euro mannen hebben ingehuurd om een deel van een erfenis terug te krijgen van zijn ex-vrouw. De medeplichtigen zijn nog op de vlucht.

“Het onderzoek loopt, veel details kunnen we niet geven”, vertelt Johan Lescrauwaet, woordvoerder van het Ieperse parket. “Het gaat om verschillende feiten van intrafamiliaal geweld. De laatste dateren van 23 februari, een dag voor zijn aanhouding. Zijn aanhouding werd met een maand verlengd door de raadkamer. S. ontkent de feiten, er is geen beroep aangetekend. Hoelang het onderzoek duurt? Het is moeilijk om daar een timing op te plakken, dat hangt af van de onderzoeksrechter. Wat wel zeker is, is dat het onderzoek de nodige prioriteit heeft.”

“Lesje leren”

K.S. zou voor 50.000 euro mannen hebben ingehuurd om een deel van een erfenis terug te krijgen van zijn ex-vrouw. Ze zou daarbij tegen een muur geduwd zijn en bij de keel gegrepen. De medeplichtigen zijn nog op de vlucht. “Er waren al langer spanningen tussen het koppel”, vertelt Roselien – Rosje – Vanhaverbeke die al drie jaar werkt in de vishandel. “Vooral na de dood van de mama van K. liep het de spuigaten uit. Zijn vrouw vroeg na het krijgen van de erfenis meteen de echtscheiding aan en maakte hem sindsdien het leven zuur. Ze heeft hem emotioneel gekraakt. Wat er de dag voor de aanhouding gebeurd is? Dat weet ik niet, maar wellicht zal K. zijn ex-vrouw een lesje hebben willen leren, na de maandenlange pesterijen. De winkel is nu gesloten, maar we blijven wel leveren aan de markten. Hopelijk komt K. zo snel mogelijk vrij.” (AP/JL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier