Vijf maanden met uitstel voor graffitispuiter uit Knokke-Heist

Begin 2017 plaatste Bjorn L. zijn graffititag 'Break' op 27 plaatsten in Knokke-Heist. © AFr
Redactie KW

Een 25-jarige man uit Knokke-Heist heeft in de Brugse rechtbank vijf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor vandalisme.

Begin 2017 plaatste Bjorn L. zijn graffititag ‘Break’ op 27 plaatsten in Knokke-Heist. De jongeman viseerde vooral elektriciteitskasten, maar ook woningen bewerkte hij met een spuitbus. De politie kwam de dader op het spoor na analyse van de graffititags, locaties en camerabeelden.

Op 8 februari vorig jaar werd hij uiteindelijk op heterdaad betrapt met een rugzak vol spuitbussen. Bjorn L. bekende alle feiten. “Ik deed het enerzijds uit verveling, maar anderzijds was het ook een vorm van kunst”, verduidelijkte hij in de rechtbank.

Breken met het verleden

“Met het woord ‘Break’ wou ik laten weten dat ik gebroken had met mijn verleden. Maar ik besef dat ik fout zat en wil alle schade tot de laatste cent vergoeden. Intussen neem ik geen drugs meer, heb ik vast werk gevonden en wil ik enkel nog op een positieve manier bezig zijn.”

Sinds zijn betrapping heeft L. al enkele elektriciteitskasten eigenhandig schoongemaakt. Aan de burgerlijke partijen, onder wie nutsmaatschappij Eandis, moet hij een totale schadevergoeding van 14.000 euro betalen.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier