Vijf jaar cel voor ziekelijke stalker die huis ex in Zandvoorde in brand stak

Redactie KW

Een 41-jarige Bruggeling heeft vijf jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor zware feiten van stalking en brandstichting.

In juni 2012 werd Vincent S. na een relatie van veertien maanden verlaten door zijn toenmalige vriendin. Omdat hij die breuk niet kon verkroppen begon hij de 33-jarige vrouw op ziekelijke wijze te stalken. Op enkele weken tijd belde hij haar 405 keer op en verstuurde hij haar liefst 1.163 sms’jes met kwetsende verwijten en zelfs doodsbedreigingen. Hij viel haar ook lastig via Facebook en sloeg haar ook.

In de nacht van 20 op 21 juni 2013 sloegen de stoppen volledig door en stichtte hij brand in de woning van zijn ex boven café Sportwereld in de Stationsstraat in Zandvoorde. Hij deed dit door benzine in de brievenbus te gieten en er een smeulende sigarettenpeuk bij te gooien. De vrouw lag er op dat moment met haar kind en nieuwe vriend te slapen. “Gelukkig werden zij tijdig wakker en konden ze ontkomen”, stelde Walter Van Steenbrugge, de advocaat van het slachtoffer. Na de brandstichting werd S. opgepakt en opnieuw vrijgelaten onder voorwaarden. Hoewel zijn dna op de sigaret stak, bleef de man de brandstichting ontkennen. Maar de rechter achtte hem dinsdagvoormiddag toch schuldig. Ze legde hem een hele reeks voorwaarden op. Zo mag hij vijf jaar lang niet meer in de buurt komen van zijn ex of het café De Sportwereld bezoeken. Aan zijn ex moet hij een schadevergoeding betalen van 3.415 euro. Aan de verzekeraar van het gebouw waar hij brand stichtte moet hij 6.698 euro schadevergoeding betalen.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier