Vier vrouwen riskeren achttien maanden cel voor plundertocht in Brugse kledingzaken

Redactie KW

Vier vrouwen van Kaapverdische en Portugese nationaliteit staan in de Brugse rechtbank terecht voor een hele reeks kledingdiefstallen in het Brugge. Het openbaar ministerie eist voor alle vier achttien maanden effectieve celstraf.

Op 16 februari dit jaar zag een alerte burger hoe de vrouwen opvallend veel heen en weer naar hun wagen liepen met tassen vol kledij. De man nam een foto van hun grijze Peugeot met Franse nummerplaat en verwittigde de politie. Die kon de wagen even later onderscheppen op de E40 richting Frankrijk. “De twee dames achteraan in de wagen zaten zeer dicht bij elkaar, want de achterbank lag vol gestolen kledij“, verduidelijkte de procureur. “Ook de koffer zat vol gestolen kledingstukken. Er lagen in de wagen vijf dieventassen en een magneet om alarmsystemen onklaar te maken.”

Aan de hand van de etiketten kon de kledij gelinkt worden aan diefstallen in liefst veertien Brugse kledingzaken waaronder LolaLiza, C&A, Mango, Desigual, Esprit, H&M, Celio, Zara en Springfield. De buit had een totale waarde van meer dan 10.000 euro. De vrouwen pleegden de diefstallen allemaal op dezelfde dag en waren op het moment van hun onderschepping op terugweg naar Parijs, waar zij wonen. Ook in Frankrijk zijn de vrouwen trouwens gekend voor diefstallen. Naast de celstraffen vroeg de procureur ook de verbeurdverklaring van de Peugeot van de dames.

De uitspraak volgt op 17 januari.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier