Vier verdachten blijven in de cel voor cocaïnehandel in regio Brugge

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft vrijdag de aanhouding van drie mannen en een vrouw met een maand verlengd op verdenking van cocaïnehandel in de regio Brugge. Bij de hoofdverdachte werd 700 gram cocaïne in beslag genomen. Een 44-jarige vrouwelijke verdachte werkte als cipier in de gevangenis.

De recherche van de politiezone Het Houtsche kon de cocaïnehandel dankzij lang en intensief speurwerk in kaart brengen. Het onderzoek ging al in het voorjaar van 2015 van start. De rechercheurs stelden vast hoe de cocaïne via twee verdeelpunten aan de man werden gebracht in Brugge en buurgemeenten.

Naar aanleiding van die vaststellingen besliste de onderzoeksrechter om zeven huiszoekingen uit te voeren in Zedelgem, Beernem, Brugge en Oostkamp.

Geldsom en vuurwapens

De huiszoekingen leverden in vijf woningen positieve resultaten op. Bij hoofdverdachte J.V. (45) in Beernem werd in totaal een kleine 700 gram cocaïne in beslag genomen. Die hoeveelheid cocaïne heeft in België een straatwaarde van minstens 35.000 euro.

Daarnaast werden bij het vermoedelijke kopstuk van de bende nog een kleine geldsom en twee vuurwapens aangetroffen. V. stelt dat hij de drugs voor iemand moest bewaren, maar dat hij voor de rest niets afweet van de zaak.

Cipier in de gevangenis van Brugge

Bij twee huiszoekingen in Zedelgem vonden de speurders respectievelijk 50 en 27 gram cocaïne, telkens verpakt in kleine verkoophoeveelheden. F.S. (46) en het stel W.S. (36) en I.M. (44) zouden de cocaïne van V. op kleinere schaal doorverkocht hebben. Opvallend genoeg werkte I.M. zelf als cipier in de gevangenis van Brugge. Binnen de gevangenismuren heeft ze volgens de verdediging geen cocaïne gedeald.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier