Vier maanden met uitstel voor man uit Oostrozebeke die vriendin achterliet in gracht

© iStock
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 21-jarige man uit Oostrozebeke veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf voor slagen en verwondingen. Na een hevige discussie in de wagen liet V.S. zijn toenmalige vriendin achter in een gracht in Pittem.

In de nacht van 30 juni op 1 juli 2017 ontstond een hevige discussie binnen het koppel. V.S. besloot zijn vriendin naar huis te voeren, maar tijdens die rit liep de ruzie helemaal uit de hand. De beklaagde deelde klappen uit en probeerde A.H. met geweld uit de auto te zetten. Uiteindelijk liet hij haar in de regen achter in een gracht.

Het slachtoffer verwittigde de politie en deed haar verhaal. Volgens de jonge vrouw probeerde S. haar zelfs tot drie keer toe te wurgen. De beklaagde vertelde in zijn verhoor dat zijn vriendin opzettelijk een ongeval probeerde te veroorzaken door aan het stuur en aan de handrem te trekken. Ook nadat ze even bewusteloos was, bleef ze haar partner te lijf gaan. De verdediging vroeg daarom de vrijspraak op basis van wettige zelfverdediging.

De rechter oordeelde dat van wettige zelfverdediging geen sprake was. In het vonnis werd wel rekening gehouden met het schuldbesef van de beklaagde. Zo reed S. na de feiten onmiddellijk naar de moeder van het slachtoffer. De jongeman uit Oostrozebeke werd uiteindelijk veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf met uitstel en 400 euro boete. Aan het slachtoffer moet hij een voorlopige schadevergoeding van 1.000 euro betalen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier