Vier jaar cel voor moordpoging in Moorsele

Slachtoffer Han Verlinde. © LSi
Redactie KW

Een 38-jarige man uit Moorsele is dinsdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier jaar. In de nacht van 20 op 21 juli gaf hij op het trottoir voor café De Klokke in Moorsele na een discussie een 45-jarige man een messteek in de buik. Het slachtoffer overleefde ternauwernood.

Beiden waren die nacht in het café langs de Ieperstraat aanwezig. Het slachtoffer had er een shift als kelner opzitten en dronk nog een glas, de dader was er als klant. In het café ontstond er een discussie. Aanvankelijk leek het alsof de dader onverschillig reageerde en het café rustig verliet. De cafébazin hoorde hem bij het verlaten van het café wel nog roepen ‘Nu is het aan mij’. Dat voorspelde niet veel goeds.

Even later keerde de man inderdaad terug, met een keukenmes in de hand. Hij stak het slachtoffer, dat ondertussen buiten voor het café een sigaretje stond te roken, in de zij. Hij liep daarna weg, gooide het mes in een rioolputje weg, maar keerde op zijn stappen terug en kon opgepakt en aangehouden worden.

Voor de rechter moet hij zich verantwoorden voor poging tot moord. Het mes perforeerde twee darmen. Op vandaag verblijft de dader nog altijd in de cel. Halfweg 2016 liep hij al eens een celstraf van drie jaar, waarvan één jaar effectief, op omdat hij een brandbom naar de woning van zijn moeder had gegooid. Hij vond dat ze hem in de steek liet en maakte met een colafles en een vod een molotovcocktail. De schade bleef beperkt.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier