Vier exotische vogels dood en één gestolen in Wervik

Frank Vandekerckhove toont zijn vijf dode Amandines. © Luc Vanthuyne
Redactie KW

Bij Frank Vandekerckhove in het eerste deel van de Oude Beselarestraat zijn er in een kooi achteraan de tuin vier exotische vogels dood aangetroffen.

“Vergiftigd ofwel de keel dichtgeknepen”, aldus Frank. “Een geringd mannetje om te kweken is gestolen. De kostprijs per stuk bedraagt ongeveer 45 euro.”

Het gaat om amandines, een zeer kleurrijk vogeltje uit de familie van de prachtvinken. “Zaterdagavond ging ik mijn ganzen eten geven en ging in mijn tuinhuis kijken naar de kooi met de amandines. Ze lagen dood, allemaal bij elkaar in een hoek. Een mannetje is gestolen. Ik begrijp het niet. Het is er echt over. Ik steek daarin al mijn tijd, pure liefhebberij. Vorig jaar kweekte ik een 25-tal jongen. Niet uit winstbejag. Integendeel, ik steek daaraan toe. Twee jaar geleden werd hier ook al eens een koppel geringde vinken gestolen uit een kweekbak. Een tweede koppel liet men toen zitten. Die vinken waren niet geringd. Die amandines zaten in een kooi aan het raam in mijn tuinhuis. Toen het enkele weken geleden fel sneeuwde, zette ik de kooi in mijn keuken. Onlangs kocht ik speciaal nog een mooie blauwe amandine.”

Frank Vandekerckhove speelt in de muziekband Arrow en behoort tot de voortrekkers van Boerenkermis op de wijk Mote-Molenmeersen. “Vermoedelijk kwam de dader binnen via de parking achteraan van de gewezen supermarkt Lidl”, aldus Frank. “Ik zal alles beveiligen met een camera, want dat moet gedaan zijn.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier