Vier criminelen opgepakt bij grote actie tegen mensensmokkel in Kortrijk en Menen

© BELGA
Redactie KW

Bij een gezamenlijke politieactie van de zones Grensleie en Vlas in samenwerking met de federale scheepvaartpolitie werden vier geseinde personen opgepakt. Ook negen transmigranten en één iemand die illegaal in het land verblijft, werden aangetroffen. In totaal werden op verschillende plaatsen in het zuiden van de provincie meer dan 210 voertuigen gecontroleerd.

Dinsdag werd tussen 11 en 19 uur een grootschalige controleactie op poten gezet op vijf verschillende locaties in Kortrijk, Menen en Wevelgem. Concreet controleerden de zones Vlas en Grensleie, samen met de federale scheepvaartpolitie, de grensparking in Rekkem richting Frankrijk, de parking van het tankstation langs de E17 in Marke, de industriezones LAR en Wevelgem-Zuid en de stationsomgeving van Kortrijk inclusief de Zwevegemsestraat. De actie waarbij auto’s en vrachtwagens maar ook de parkings zelf grondig gecontroleerd werden, kadert in de strijd tegen mensensmokkel, illegale criminelen en de grenscriminaliteit in het algemeen.

In totaal werden ruim 210 voertuigen gecontroleerd, vooral vracht- en bestelwagens. Daarbij werden negen transmigranten en één persoon die illegaal in het land verblijft, aangetroffen. Verder onderschepte de politie ook vier mensen die geseind staan en waartegen een te nemen maatregel loopt. Drie onder hen staan gekend voor tal van misdrijven.

Een 25-tal politiemensen nam deel aan de actie, waarbij ook een speurhond en specifieke apparatuur werden ingezet. “Met deze gezamenlijke inspanning tonen wij aan de problematiek van mensensmokkel en transmigratie ook in onze regio aangepakt en in kaart gebracht wordt“, duidt woordvoerder van de zone Vlas Thomas Detavernier. “De problematiek gaat vaak gepaard met de nodige inbreuken, criminaliteit en overlast, meestal ten koste van vrachtwagenbestuurders, treinbegeleiders en andere reizigers. Het is dus van belang dat wij als politiediensten waakzaam zijn en blijven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier