VIDEO Schoten gelost bij mislukte carjacking in Oostduinkerke

Redactie KW

De daders gingen er vandoor zonder wagen.

Maandagochtend probeerden onbekende daders een Mercedes te stelen bij een woning in de Bitterzoetlaan in Oostduinkerke. Een man kwam rond 7.45 uur net thuis toen hij door twee à drie andere personen benaderd werd. Ze gebruikten geweld en vroegen onder bedreiging van een alarmpistool de autosleutels. Met het alarmpistool werden twee à drie schoten gelost.

Het slachtoffer verzette zich hevig en liep daarbij lichte verwondingen op. Uiteindelijk hebben de daders zonder het voertuig van het slachtoffer de vlucht genomen. Het onderzoek loopt, maar voorlopig is er geen concreet spoor van de daders.

(JTV)

https://www.youtube.com/watch?v=2fVbhxcZ5yg

“Geen reden om zich hier onveilig te voelen”

“Er is geen reden om zich hier onveilig te voelen, onze cijfers wijzen dat duidelijk uit. Dit incident geeft de indruk dat de grenscriminaliteit, of meer correct de criminaliteit in de grensstreek, recent aan een opmars bezig zou zijn aan de Westkust, maar niets is minder waar. Dergelijke criminaliteit – homejacking en carjacking – die in 2015-2016 in Zuid-West-Vlaanderen enige tijd voor een opflakkering zorgde, werd reeds jaren geleden teruggedrongen aan de Westkust“, reageren voorzitter PZ Westkust en burgemeester Marc Vanden Bussche en korpschef Nicholas Paelinck.

“Er werd zwaar ingezet op politiepatrouilles op straat, er kwam een Franco-Belge verbindingsofficier en een snel responsteam met een forse uitbreiding van de laatste spitstechnologie van nummerplaatherkenning. Het aantal nummerplaatherkenningscamera’s ging van 6 naar 17, onder andere langs alle grensovergangen). Deze technologie leest ook het type, kleur, model en volume van voertuigen en ondersteunt de proactieve werking en reactieve opsporing door de recherche.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier