VIDEO – Politie ontruimt twee panden in Brugge, negen mensen uit huis gezet

Redactie KW

Langs de Spoorwegstraat in Sint-Michiels zijn donderdagochtend negen mensen uit hun huis gezet. De twee panden werden in 2015 al onbewoonbaar verklaard na een zware brand. Het geduld van het stadsbestuur was na ruim drie jaar op. Burgemeester Dirk De fauw (CD&V) liet daarom de panden ontruimen. “De situatie was er té onveilig geworden”, klinkt het.

Onlogisch is de beslissing van het stadsbestuur alles behalve. De twee panden zijn in zéér slechte staat. De dienst Leefmilieu en de politie lieten duidelijk verstaan dat de situatie te gevaarlijk werd, waarop de beslissing kwam om tot een uithuiszetting over te gaan. Behalve de erbarmelijke omstandigheden in de woningen zelf, ondervonden ook de buren last. Zo is er sprake van heel wat ratten die rondlopen in de twee panden. Opvallend: ondanks dat de gebouwen reeds in 2015 onbewoonbaar werden verklaard, woonden er tot deze week nog steeds negen mensen.

https://www.youtube.com/watch?v=4WPlGxob2sU

Nochtans was de situatie er zeer onveilig nadat in juni 2015 brand ontstond in één van de flatgebouwen. Een kortsluiting aan een defect elektrisch apparaat zorgde toen voor heel wat schade. De ravage was zo groot dat de twee panden onbewoonbaar werden verklaard. Omdat in de jaren erop amper herstellingswerken gebeurden, ondanks verschillende waarschuwingen en aanmaningen, was een uithuiszetting de enige overgebleven optie. Werkmannen metselden het pand dicht om te vermijden dat nog iemand binnen kon.

Werkmannen metselden het pand dicht om te vermijden dat nog iemand binnen kon.
Werkmannen metselden het pand dicht om te vermijden dat nog iemand binnen kon.© JVM

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier