Verdediging Ivo Poppe: "Zelden zo'n brave man in beschuldigdenbank gezien"

01/02/18 om 12:48 - Bijgewerkt om 12:47

Op het assisenproces tegen Ivo Poppe, de 61-jarige ex-diaken die woensdagavond schuldig werd bevonden aan vijf moorden waaronder de oudermoord op zijn moeder Ivonna Vanhaverbeke (90), zijn de advocaten van de verdediging aan het pleiten over de straf. "Ik heb zelden zo'n brave man in de beschuldigdenbank gezien", klonk het.

In tegenstelling tot openbaar aanklager Serge Malefason zagen advocaten Filip De Reuse en An Govers wel verzachtende omstandigheden, die het de jury toelaten om geen levenslange gevangenisstraf op te leggen. "Het zijn ernstige feiten en daar hoort een ernstige straf bij. Wij zullen u geen werkstraf vragen, dit kan wettelijk trouwens ook niet. Alle rechtbanken nemen verzachtende omstandigheden aan. Van de politierechtbank tot het internationaal strafhof, waar de ergste oorlogsmisdaden worden behandeld. Dit dossier bulkt van de verzachtende omstandigheden. Ik heb zelden zo'n brave man in de beschuldigdenbank gezien. Let op, we gaan hem niet heilig verklaren. Maar de waarheid moet gezegd worden: Ivo Poppe is ondanks alles geen slechte mens", begon advocaat Filip De Reuse zijn slotpleidooi.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!