Verdachten van vechtpartij tijdens de Batjes in Roeselare vrijgelaten

© BELGA
Redactie KW

De vier meerderjarige verdachten van een zware vechtpartij dit weekend in Roeselare, zijn vrijgelaten. De minderjarige staat onder huisarrest.

Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk. De vijf jongeren gingen zondag op de vuist met enkele omstanders nadat ze met hun wagen door een straat wilden rijden die afgezet was. Een van de slachtoffers liep zware verwondingen op.

Het gaat om jongemannen uit Roeselare tussen 17 en 21 jaar oud. Twee van hen zijn broers. De vijf raakten zondag betrokken bij een hevige vechtpartij in de buurt van het station in Roeselare. Omwille van de Batjes was de Ardooisesteenweg afgezet. De jongeren wilden toch voorbij de afsluiting rijden met hun wagen, en er ontstond een discussie met enkele omstanders. De jongeren parkeerden hun wagen wat verder, maar gingen daarna opnieuw de confrontatie aan met enkele mensen op een terras. Er ontstond een hevige vechtpartij waarbij een slachtoffer een schedelbreuk en een hersenbloeding opliep. Een ander slachtoffer verloor enkele tanden en nog eens vijf mensen raakten lichtgewond.

In de loop van zondagnacht kon de politie vijf verdachten inrekenen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier