Verdachte van tientallen inbraken in auto’s en mobilhomes opgepakt in Bredene

Redactie KW

De politie van Bredene/De Haan heeft maandag een verdachte van inbraken in auto’s en mobilhomes opgepakt. Sinds enige tijd wordt in diverse kustplaatsen ingebroken in mobilhomes en auto’s. Het gaat om tientallen feiten (31 in Bredene/De Haan alleen al) en bizar genoeg zijn de slachtoffers nagenoeg steeds buitenlanders.

Maandagnamiddag merkte een ploeg rechercheurs een voetganger op die zich verdacht gedroeg tussen de geparkeerde voertuigen langs de Koninklijke Baan nabij de tramhalte Renbaan te Bredene. Het bleek om een 18-jarige man van Italiaanse nationaliteit te gaan. Bij nadere controle vond men een schroevendraaier in zijn bezit en enkele kleine voorwerpen. De persoon kon geen plausibele uitleg geven over zijn aanwezigheid daar. Deze elementen waren voldoende om hem te arresteren en verder onderzoek te voeren.

Kort nadien bleek dat er in twee mobilhomes nabij de tramhalte Renbaan ingebroken was en ook in een personenauto in De Haan centrum. Onderzoek toonde ondertussen aan dat betrokkene ook in verband kan gebracht worden met inbraken in drie mobilhomes in Oostende tijdens het voorbije weekend.

Betrokkene werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge en aangehouden. Het onderzoek wordt verdergezet door het rechercheteam van de PZ Bredene/De Haan. De man komt in aanmerking voor de hele reeks feiten langs de kust en werkte waarschijnlijk niet alleen. De politie roept op om waakzaam te blijven en elk verdacht gedrag te melden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier