Verdachte van dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in De Panne vrij onder voorwaarden

Redactie KW

De Veurnse raadkamer heeft een 32-jarige vrouw onder voorwaarden vrijgelaten in het onderzoek naar het dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf zondagochtend in De Panne. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Veurne gaat niet in beroep tegen die beslissing.

Het ongeval gebeurde zondag rond 6.30 uur op de Duinkerkelaan in De Panne. Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige zou de bromfietser eerst ten val gekomen zijn. Korte tijd later werd de 44-jarige vrouw uit De Panne dan overreden door een ander voertuig. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat.

Uit camerabeelden bleek dat het slachtoffer werd overreden door een klein voertuig met een donkere kleur. Het parket deed zondagmiddag een oproep aan de bestuurder om zich te melden. Uiteindelijk heeft een 32-jarige vrouw uit De Panne zich maandagochtend om 4.45 uur aangegeven bij de politie in Koksijde.

Aan de speurders verklaarde P.V. dat ze op de terugweg van een avondje stappen inderdaad een bromfiets zag liggen. Naar eigen zeggen wist ze ook dat ze iets geraakt had, maar dacht ze dat het om de stoeprand ging. De verdachte gaf ook toe dat ze gedronken had.

De verdachte werd maandagnamiddag aangehouden door de onderzoeksrechter. Vrijdagochtend oordeelde de raadkamer dat ze de gevangenis onder voorwaarden mag verlaten.

Klachten ingediend

De broers en zussen van Samira Chebbah, de 44-jarige vrouw die zondagochtend overleed bij een tragisch ongeval in De Panne, zien niet enkel aanrijdster P.V. als de enige schuldige. De familie dient ook een klacht in tegen de uitbater van een café. De familie ging begin deze week ook op zoek naar de helm waarmee hun zus normaal telkens rondrijdt. Die bleek zondagochtend nog in het café te liggen. “Samira rijdt nooit zonder helm. Is ze door de ruzie plots toch zonder vertrokken? We hopen dat we de echte waarheid zullen te weten komen.”

De broers en zussen van het slachtoffer vinden dat ook de uitbater van het café in de Nieuwpoortlaan verantwoordelijk is voor hetgeen er gebeurde. De familie legt een klacht tegen hem neer bij de politie. “Volgens getuigen heeft hij die avond teveel alcohol geschonken aan de aanrijdster“, luidt het bij de familie. Het gerecht gaat de verklaringen van de familie van Samira onderzoeken. “Wij nemen akte van die verklaringen en gaan de informatie overmaken aan de onderzoeksrechter, die het nodige zal doen”, zegt Filiep Jodts van het Veurnse parket.

(BF/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier