Verdachte kotmoord in Kortrijk mishandelde eerder al een vrouw

Redactie KW

Mohammad M., de 20-jarige Afghaan die in de cel zit voor de dubbele moord in studentenhuis Vlaskot van begin oktober, moet zich maandag voor de rechter verantwoorden voor een andere schrijnende zaak.

De man moet zich samen met twee landgenoten, waaronder één uit Lendelede, verantwoorden voor de mensonterende behandeling van een vrouw in februari 2018. Uit de dagvaarding blijkt dat het drietal het slachtoffer ontkleedden, de haren afsneden, dwongen om alcohol te drinken en pikante pepers en een pil door te slikken. De vrouw zou eveneens gevangen genomen zijn, maar die beschuldiging werd uiteindelijk niet weerhouden.

Ook begin augustus zou het drietal zich schuldig gemaakt hebben aan strafbare feiten. Zo bedreigden opnieuw een slachtoffer, deze keer een man. Zo moest het slachtoffer zwijgen, anders dreigden de daders ermee om zijn keel over te snijden. Bovendien moest het slachtoffer beloven om Kortrijk te verlaten. Naast de tenlastelegging van mensonterende behandeling voorziet het parket ook de beschuldiging van opzettelijke slagen en verwondingen ten aanzien van die man.

De zaak zal maandag ingeleid worden voor de correctionele rechtbank van Kortrijk. Mohammad M. zal vanuit de gevangenis overgebracht worden, net als zijn kompaan Ali H. die ook opgesloten zit. De derde beklaagde, Ali Reza M., is op vrije voeten.

Ondertussen blijkt dat Mohammad M. ontkent dat hij begin oktober Youlia Soboleva uit Kuurne vermoordde. Volgens hem was het haar ex-vriendje Nessar Jamshidi, het tweede dodelijke slachtoffer, die Youlia doodde en heeft hij uiteindelijk Jamshidi neergestoken uit zelfverdediging. Het Kortrijkse parket laat alvast weten dat uit de wetenschappelijke vaststellingen blijkt dat deze beweringen onmogelijk kunnen kloppen. Volgens hen is Mohammad M. verantwoordelijk voor de moord op beide slachtoffers.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier