Verdachte kotmoord in Kortrijk blijft in de cel

07/12/18 om 11:55 - Bijgewerkt om 11:54

Mohammad T.M., de 20-jarige Afghaan die sinds begin oktober in de cel zit op verdenking van dubbele moord, blijft twee maanden langer achter tralies. Dat heeft de raadkamer in Kortrijk vanmorgen vrijdag beslist.

Verdachte kotmoord in Kortrijk blijft in de cel

Mohammad T.M. verscheen maandg al voor de rechtbank voor andere feiten. © Foto archief-LK

De advocaten van Mohammad T.M. vroegen vanmorgen ook niet om zijn voorlopige vrijlating. De man heeft bekend dat hij in de nacht van 30 september op 1 oktober in studentenhuis Vlaskot zijn vriend Nessar Jamshidi doodde met één messteek. In zijn verklaring bij de politie gaf hij aan dat hij dat deed om zichzelf te beschermen. Het zou volgens hem het slachtoffer geweest zijn dat eerst Youlia Soboleva, een studente uit Kuurne, doodde en vervolgens uithaalde met het mes. Daarop zou Mohammad T.M. het mes genomen hebben en het slachtoffer neergestoken hebben.

Het Kortrijkse parket liet eerder al weten dat deze versie van de feiten onmogelijk kan kloppen. "Uit de wetenschappelijke vaststellingen kan dit niet correct zijn", klonk het. De advocaten van Mohammad T.M. beweren echter dat de resultaten van het labo nog niet in het dossier zitten en vinden dat het parket voor zijn beurt spreekt.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!