Verdachte campingmoord Middelkerke riskeert 24 maanden cel voor overval en vernieling

Voor zijn betrokkenheid bij de zogenoemde campingmoord zit B. samen met twee kompanen nog steeds in de cel. © a-DJ
Redactie KW

Een verdachte in de zaak van de campingmoord in Middelkerke riskeert voor de Brugse strafrechter 24 maanden effectieve celstraf in twee andere dossiers. Julien B. (29) staat terecht voor een overval in het centrum van Middelkerke, maar ook voor enkele diefstallen en vernieling.

Op 23 mei 2017 ging de beklaagde in de Carrefour Express in Oostende aan de haal met een fles Bacardi Mojito. Tijdens het Countryfestival in Middelkerke zou B. in augustus ook enkele airsoftgeweren gestolen hebben. Diezelfde nacht vernielde hij de ruit in de voordeur van zijn ex-vriendin.

Ten slotte werd op 23 augustus een 27-jarige man overvallen op de Markt van Middelkerke. Het slachtoffer kreeg van een zevental belagers zware klappen en schoppen te verwerken. De daders gingen aan de haal met zijn gsm, portefeuille, schoenen en sleutels. Het slachtoffer verklaarde dat één van de daders ‘Juju’ werd genoemd en een tatoeage van een schorpioen op zijn hoofd had.

Vrijgelaten onder voorwaarden

Na enkele maanden voorhechtenis werd Julien B. in dat dossier onder voorwaarden vrijgelaten. Op 7 december werd de Middelkerkenaar echter opgepakt op verdenking van moord op Mihael P. uit Oostende. Voor zijn betrokkenheid bij de zogenoemde campingmoord zit B. samen met twee kompanen nog steeds in de cel.

De verdediging vroeg de vrijspraak voor de overval op de Markt. De beklaagde beweert immers dat hij de gestolen gsm onmiddellijk na de feiten van de echte dader kreeg. “Er wordt gewezen naar ‘de Fransen van Middelkerke’ en dan komt de politie altijd bij B. uit”, aldus zijn advocaat Mathieu Langerock. De rechter doet uitspraak op 26 november.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier