Verdachte blijft in de cel voor moord in Oostende

12/10/18 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:23

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 30-jarige Oostendenaar met een maand verlengd op verdenking van moord. In de nacht van vrijdag op zaterdag bracht Tommy J. een 55-jarige man met een messteek om het leven.

Verdachte blijft in de cel voor moord in Oostende

De feiten speelden zich af in een studio langs de Jules Peurquaetstraat. © JRO

De feiten speelden zich af in een studio langs de Jules Peurquaetstraat in Oostende. In de loop van de nacht kreeg Tommy J. het daar aan de stok met een vriend. Tijdens de discussie greep de bewoner van de studio naar een steakmes en stak hij Willy D. in de borst. Het slachtoffer werd hierbij in het hart geraakt.

Opvallend genoeg zou J. daarna eerst enkele uren geslapen hebben. Toen hij wakker werd, probeerde hij het slachtoffer nog tevergeefs te reanimeren. Uiteindelijk verwittigde de verdachte zelf de hulpdiensten. Het levenloze lichaam van Willy D. werd zaterdagochtend aangetroffen.

Over de precieze omstandigheden van de feiten bestaat nog veel onduidelijkheid. Zo beweert Tommy J. dat het slachtoffer hem eerst een duw had gegeven. De autopsie bevestigde wel al dat de verdachte slechts één enkele messteek uitdeelde.

Zondagochtend werd J. door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van moord. De raadkamer heeft die aanhouding vrijdagochtend met een maand verlengd.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!