Verdacht overlijden met geweld op Walle in Kortrijk

Het huis op Walle werd verzegeld. © EDB
Redactie KW

Het parket van Kortrijk bevestigt een verdacht overlijden met geweldpleging in Kortrijk. Het slachtoffer, P.B., is 40 jaar en geen onbekende voor politie en gerecht.

Buurtbewoners keken niet raar op toen er politie aankwam in het huisje van P.B. op Walle. “Het is al jaren geweten dat het slachtoffer aan de drugs zit. Hij snoof en heeft ook nog gedeald”, luidt het in de buurt. “Toen hij nog maar 16 jaar was, werd hij voor de eerste keer al een tijd opgesloten wegens drugsfeiten.”

Over het verdachte overlijden weet niemand het fijne. Volgens de buren was er al van vrijdagmorgen om 9 uur politie in de straat. “Dan volgden het parket en de begrafenisondernemer. Het moet verschrikkelijk zijn voor zijn ouders, die naast de deur wonen. Ze maakten al veel miserie mee.”

Gevonden door vader

Het was de vader van de man die vrijdagmorgen de vreselijke ontdekking deed en de hulpdiensten alarmeerde. Die snelden nog ter plaatse, maar de man was al overleden. Later op de dag stapten ook het Parket en het gerechtelijk labo ter plaatse af en werd de woning van het slachtoffer onderzocht op sporen.

Vooral ‘s nachts kwam er regelmatig volk over de vloer, wellicht druggebruikers

“Het is een publiek geheim dat de man al jaren zwaar drugsverslaafd was, maar voor de rest was dat een vriendelijke gast. Dat hij op zo’n manier om het leven komt, is heel erg jammer”, vertelt een buur. “Vooral ‘s nachts kwam er regelmatig volk over de vloer, wellicht gebruikers. Omwille van gezondheidsproblemen werkte de man niet en leefde hij van een invaliditeitsuitkerin.”. De man was geen onbekende voor politie en gerecht. Zo liep de veertiger de afgelopen jaren verscheidene veroordelingen op en zat hij twee keer een gevangenisstraf uit. P.B. laat drie kinderen na en was alleenstaand.

Het Kortrijkse Parket bevestigt het gewelddadig overlijden van de man, maar geeft voorlopig geen verdere commentaar. Het onderzoek naar de dader(s) is ondertussen volop aan de gang.

(EDB – NDZ / foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier