Veertiger uit Meulebeke riskeert drie jaar cel voor wurgpoging vriendin

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 46-jarige Pool uit Meulebeke riskeert drie jaar cel voor poging doodslag. Hij probeerde in februari vorig jaar zijn vriendin te wurgen. De zaak kwam maandag voor op de correctionele rechtbank van Kortrijk.

De veertiger, K. K., dreigde er vorig jaar in februari mee om zijn vriendin te vermoorden. Hij hield haar ook in een stevige wurggreep. Zijn minderjarige dochter, die de feiten zag, schrok en belde de politie. De agenten stelden vast dat de vrouw blauwe plekken had in haar hals. De man deed alles af als een grote discussie. Uit onderzoek bleek echter dat hij zijn gezin al zeven jaar terroriseerde en zijn vrouw geregeld sloeg. De man kampt met een alcoholprobleem.

Hijzelf gaf niet thuis op de zitting, maar zijn advocate meent dat hij tijdens zijn voorhechtenis, die twee maanden duurde, tot inkeer is gekomen en is gestopt met drinken, waar de rechtbank aan twijfelt. Hij liet zich ook niet begeleiden in de nasleep van het voorval. Hij zou wel weer samen zijn met zijn vriendin, maar zij zei in januari dat ze niet wist waar hij was. Het openbaar ministerie vroeg een celstraf van drie jaar. Het vonnis volgt op 4 maart.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier