Veertiger uit Meulebeke krijgt drie jaar cel voor poging om vriendin te wurgen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 46-jarige Pool is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot drie jaar cel, waarvan de helft met uitstel, voor poging tot doodslag. Hij probeerde in februari vorig jaar zijn vriendin te wurgen.

De veertiger uit Meulebeke dreigde er vorig jaar mee om zijn vriendin te vermoorden. Tijdens een ruzie hield hij haar in een stevige wurggreep. Zijn minderjarige dochter was getuige van de feiten en belde in paniek de politie. De agenten stelden vast dat de vrouw blauwe plekken had in haar hals.

De man minimaliseerde zijn daden en beweerde dat ze een discussie hadden, maar uit onderzoek bleek dat hij zijn gezin al zeven jaar terroriseerde. Zijn vrouw kreeg regelmatig klappen van haar echtgenoot, die met een alcoholprobleem kampt.

De advocate van de man beweerde dat hij tijdens zijn periode in voorhechtenis tot inzicht was gekomen, maar daar hechtte de rechter weinig geloof aan. Hij veroordeelde de man tot een celstraf van drie jaar zoals het Openbaar Ministerie had gevraagd, waarvan de helft met uitstel.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier