Veel schade na inbraak bij Chiro Joeki in Deerlijk voor… twee kraslotjes en wat snoep

Leidster Judith Hoste en Yves Verschuere met een bak scherven bij het raam waarlangs onbekenden zich toegang verschaften tot de lokalen van Chiro Joeki. © Foto MV
Redactie KW

Voor de tweede keer in evenveel jaar tijd werd in de lokalen van Chiro Joeki (Cardijnlaan) ingebroken. Er is voor zo’n 1.000 euro schade maar geen noemenswaardige buit.

Enkele leidsters kiezen ervoor om in het middenlokaal van hun heem samen te studeren. “Ik schrok enorm toen ik woensdagochtend bij het binnenkomen vaststelde dat er een raampje van een toilet ingestampt was. Ik zag dat veel zaken niet meer op hun plaats lagen en even later zag ik de glasscherven van een ander en groter raam”, vertelt leidster Judith Hoste.

Via dat tweede raam moeten de inbrekers zich toegang tot de lokalen verschaft hebben. Ze gooiden een grote steen door het glas en konden binnenkruipen. De politie kwam langs en deed de vaststellingen. Yves Verschuere van de vzw die de lokalen onderhoudt: “De inbrekers doorsnuffelden veel zaken. Het was duidelijk dat men op zoek was naar geld. De koffertjes bevatten enkel drankkaarten. Twee kraslotjes zijn verdwenen en wat snoep. Muziektoestellen lieten ze staan. De schade aan de ramen wordt op z’n duizend euro geraamd.”

Judith: “Bovendien is het helemaal niet leuk te weten dat onbekenden binnendrongen in onze lokalen. Sporenonderzoek leidde tot niets, want volgens de diensten droegen de inbrekers handschoenen. De ramen werden voorlopig dichtgemaakt.” (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier