Vandalen slaan opnieuw toe bij Chiro Trefferke in Roeselare

07/05/18 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:15

Voor de vierde keer in anderhalve maand tijd kreeg Chiro Trefferke vandalen over de vloer. Die sloegen een gat in het dak en spoten ook een brandblusapparaat leeg.

Vandalen slaan opnieuw toe bij Chiro Trefferke in Roeselare

Het leeggespoten brandblusapparaat zorgt voor blijvende schade aan de vloer. © FB Chiro Trefferke

"We zijn het beu", zucht de leidingsploeg van de populaire Chirogroep. In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 mei sloegen vandalen opnieuw toe in de lokalen langs de Onze-Lieve-Vrouwemarkt. "Voor de vierde keer in anderhalve maand tijd. Er valt nochtans niets meer te stelen in onze lokalen, want dat gebeurde enkele jaren geleden al."

Nu werd een deur in twee gestampt, een brandblusapparaat leeggespoten en zelfs een gat in het dak geslagen. "Er wordt nooit een buit gemaakt, maar dit zorgt wel voor een pak kosten voor onze Chiro. De opbrengst van onze soepverkoop kan nu al integraal gebruikt worden om het vandalisme van afgelopen weekend te herstellen."

Vandalen slaan opnieuw toe bij Chiro Trefferke in Roeselare

© FB Chiro Trefferke

"Onze leidingsploeg heeft als belangrijkste taak de kinderen de tijd van hun leven te bezorgen, maar investeren hun tijd nu vooral in het herstellen van de schade, aangifte te doen bij de politie en financiële acties op poten te zetten om dit zinloze vandalisme te kunnen bekostigen. We zijn erg ontgoocheld."

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!