Vandalen besmeuren trams en bussen van De Lijn in Knokke-Heist: “Keuren dit streng af”

© belga
Redactie KW

Vandalen hebben zaterdagnacht heel wat trams en bussen van De Lijn besmeurd in hun stalplaats in Knokke-Heist. De daders bespoten die met graffiti. “Wij keuren dit uiteraard af”, klinkt het bij De Lijn.

Heel wat chauffeurs van De Lijn keken zondagmorgen vreemd op toen ze bij hun tram of bus arriveerden. Die zagen er namelijk niet bepaald meer uit zoals de collega’s die de dag voordien hadden achtergelaten. Vandalen hadden namelijk heel wat voertuigen met graffiti besmeurd. “Het moet tussen de ritten van de laatste tram ‘s avonds en de eerste ‘s morgens gebeurd zijn”, zegt Inge Debruyne, woordvoerster van De Lijn.

Vijf trams en zes bussen. De daders hielden zich zaterdagnacht in Knokke-Heist niet meteen in. Ze drongen er binnen bij de stalplaats van De Lijn en bespoten de kusttrams en bussen met graffiti. En daarbij waren ze niet bepaald gierig op de verf. Want de voertuigen werden echt grondig besmeurd.

“We kunnen hier absoluut niet mee lachen. Dit is puur vandalisme. We moeten nog bekijken of de trams en bussen in kwestie nog ingezet kunnen worden of eerst gereinigd moeten worden”, klinkt het bij de woordvoerster.

Ook de politie werd verwittigd en is een onderzoek naar de daders gestart. Op de trams en bussen werden verschillende “tags” aangebracht. Dat doet vermoeden dat het niet het werk van één vandaal is. En mogelijk kunnen die de speurders naar de daders leiden.

(TLEG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier