Vader valt opvoeder aan op school in Izegem

06/09/17 om 09:18 - Bijgewerkt om 09:17

De eerste schooldag is bij Prizma Middenschool Izegem niet zonder slag of stoot verlopen. Een kwade vader viel een opvoeder aan in de leraarskamer.

Vader valt opvoeder aan op school in Izegem

© Streetview

De feiten speelden zich op vrijdag 1 september rond 11 uur 's middags af. "De man in kwestie had zich onrechtmatig toegang verschaft tot de leraarskamer", legt directeur Luc Berteloot uit. "Hij zit in een echtscheidingsprocedure verwikkeld en zou het met de moeder van zijn zoon niet eens geweest zijn over de schoolkeuze. In de leraarskamer trok hij meteen enkele klaslijsten van het prikbord om na te gaan in welke klas zijn zoon les volgde en daarop werd hij door een van onze opvoeders aangesproken."

"Er volgde flink wat duw- en trekwerk, maar de opvoeder in kwestie liep geen verwondingen op. Hij was wel enorm onder de indruk, net als iedereen op onze school."

De school verwittigde meteen de politie, die met enkele patrouilles ter plaatse kwam. "Zij hebben de man van onze school verwijderd. Het is de eerste keer dat we met zo'n vorm van agressie geconfronteerd worden en het doet ons wel nadenken over de open cultuur die we op school voeren. Moeten we nu de deur van de leraarskamer gesloten houden?"

Momenteel volgt de betrokken jongen geen les meer op Middenschool Izegem. "De rechter beslist eerstdaags naar welke school hij moet. Maar bij ons blijft hij uiteraard meer dan welkom."

Omdat heel wat leerlingen getuige waren van de feiten, besloot de school om alle ouders per brief op de hoogte te brengen. "Iedereen was meteen gerustgesteld en ondertussen is de sereniteit helemaal teruggekeerd op school", verzekert Luc Berteloot nog.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!