Uniformen gestolen bij de Marinekadetten in Oostende

Hoofdinstructeur Katrien Brackx en onderofficier Stephanie Gionchetta tonen het gat die de inbrekers sloegen in een van de muren, zo raakten de dieven binnen in de lokalen.
Redactie KW

In de Vuurtorenweg in Oostende werd ingebroken bij de Marinekadetten. De daders vernielden een hekken om het terrein te betreden.

Vervolgens maakten ze een gat in de muur en verschaften ze zich zo toegang tot de lokalen. Bij het ter perse gaan, werd nog geen volledige inventaris gemaakt van de eventueel verdwenen zaken, maar vast staat wel dat er enkele uniformen ontvreemd werden. Er werd heel wat schade toegebracht aan de lokalen van het marinekadettenkorps.

De Maritieme Jeugdvereniging Marinekadetten heeft haar lokalen in een van de bunkers op de site aan de Vuurtorenweg. Hoewel de site de stad Oostende toebehoort, gaf de Belgische Marine de bunker in 1983 in bruikleen aan het Koninklijk Marine Kadettenkorps.

Jongeren tussen acht en achttien krijgen er de kans om zich in te wijden in het leven aan boord om zich zo op een maritieme loopbaan voor te bereiden.

De politie stelde een proces-verbaal op.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier