Uitbaters Kortrijkse pitazaak veroordeeld tot voorwaardelijke celstraf na vechtpartij

© iStock
Redactie KW

De twee uitbaters van pitazaak Pitta House in de Burgemeester Reynaertstraat in Kortrijk zijn veroordeeld tot elk een voorwaardelijke celstraf van zes maanden en een boete van 600 euro voor hun aandeel in een zware vechtpartij op 7 oktober 2015.

Na een betoging in Brussel zakten tal van betogers af naar de Burgemeester Reynaertstraat. Sommigen hadden duidelijk te veel op. Ook de pitazaak van Kamil U. en zijn broer kreeg betogers over de vloer. Het liep fout toen één van hen aan de toegangsdeur moest braken. Wie de eerste slagen uitdeelde, blijft onduidelijk.

Zowel de pita-uitbaters uit Menen als de betogers bleven naar elkaar wijzen. De Menense broers grepen wel naar een ijzeren staaf en een bezemsteel om klappen uit te delen. Maar ze kregen ook zelf klappen want één van hen liep een neusbreuk op. Na de vechtpartij moest de pitazaak op bevel van burgemeester Van Quickenborne de deuren noodgedwongen voor 23 dagen dicht houden.

Twee betogers liepen voorwaardelijke celstraffen tot vier maanden en een geldboete van 600 euro op. Aan één van de betogers moeten de uitbaters een schadevergoeding van ruim 2.000 euro betalen. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier