Uitbater voormalig bordeel in Lissewege ontkent dat hij meisjes uitbuitte

The Pink Diamond Club © MVN
Redactie KW

Het openbaar ministerie eist vijf jaar effectieve celstraf voor de man wegens mensenhandel en aanzetten tot prostitutie.

De uitbater van The Pink Diamond Club, een voormalig bordeel in de Zeebruggelaan in Lissewege, ontkent in de Brugse rechtbank met klem dat hij de meisjes in zijn zaak uitbuitte en in de prostitutie dwong. The Pink Diamond Club opende begin september 2012 de deuren. De Kosovaarse uitbater van het bordeel, Vedat G. (40), belandde enkele dagen voor de opening in de cel, maar runde zijn zaakjes van achter de tralies.

“Maar van uitbuitingspraktijken was helemaal geen sprake”, stelde zijn advocaat Sven Mary vandaag in de Brugse rechtbank. “De meisjes werden niet onder valse voorwendsels geronseld en prostitueerden zich vrijwillig. De bewijslast tegen mijn cliënt is maar magertjes. Geen enkel meisje heeft verklaard dat ze uitgebuit werd. Mijn cliënt is inderdaad geen koorknaap, maar dit dossier is volledig opgeklopt.”

Cipiers zouden hand- en spandiensten hebben verricht in ruil voor een gratis bezoek aan zijn bordeel

In de zaak staan ook drie voormalige werkneemsters en twee cipiers terecht. Die laatsten zouden in de Brugse gevangenis hand- en spandiensten hebben verricht voor Vedat G., in ruil voor een gratis bezoek aan zijn bordeel. Hiervoor riskeren zij zes maanden cel. Zelf ontkennen ze met klem dat ze zich lieten omkopen en vragen de vrijspraak. Ook Vedat G., die geblinddoekt en onder zware bewaking de rechtszaal werd binnengebracht, zette de cipiers uit de wind. De uitspraak volgt op 17 juni.

(AF – Foto MVN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier