Uitbaatster (63) bedreigd met mes en vastgebonden met kamerjaslint

Redactie KW

Lucrèce Verstraete, de 63-jarige uitbaatster van café d’Heybeke, werd afgelopen woensdag rond 6 uur het slachtoffer van een brutale home invasion.

Het café ligt aan de Heybrugstraat in het Poperingse dorpje Haringe op het einde van een doodlopende straat tussen de velden aan de Franse grens. Lucrèce liet zoals elke ochtend haar hond uit het huis om een plasje te doen. “Toen ik mijn hond weer wou binnenlaten, werd ik bij mijn nek gegrepen door een man, die me bedreigde met een mes”, vertelt ze.

“Ik kreeg een klop op mijn hoofd, net als mijn hond zodat we stil zouden blijven. De twee overvallers konden via de open deur naar binnen glippen. Mijn handen werden vastgebonden met het lint van mijn kamerjas en ze dreigden mijn hond te doden als ik niet zou zwijgen. Ik durfde niet naar hun gezicht kijken en zei meteen dat ze alles mochten meenemen, zolang ze mij maar lieten leven. Een van de mannen hield me vast bij mijn hoofd, terwijl de andere rond snuisterde in de woning en het café. Even later vertrokken ze met ongeveer 2.000 euro en 2 tablets. Ze maakten mijn vaste telefoon, gsm en computer onklaar zodat ik niet meteen om hulp kon vragen. Ik ben dan maar op blote voeten en met gebonden handen naar de buren gelopen. Mijn schoonzoon plaatste gisteren meteen nieuwe sloten, want de overvallers hebben ook de huis- en autosleutels mee.”

Bang om alleen te blijven

Het café is enkel in het weekend open. “Mijn man is al een paar jaar overleden, dus ik was helemaal alleen. Het was een vreemd uur voor een overval. Die mannen moeten geweten hebben dat ik rond dat uur mijn hond uitlaat om binnen te geraken. Dit is mij nog nooit overkomen.”

Lucrèce houdt er een gezwollen gezicht aan over. “Ik heb ook pijn aan mijn ribben, polsen, schouders en nek. Door de shock ben ik bang om alleen thuis te blijven. Ik overweeg om bij mijn kinderen te overnachten.”

“De mannen spraken precies Arabisch tegen elkaar, maar begrepen ook Frans. Het waren donker geklede twintigers van Noord-Afrikaanse afkomst met donker haar.”

Voorlopig is van de daders geen spoor. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk, is een onderzoek gestart.

(TP – Foto TP)

Kristelhttps://www.facebook.com/stiltjehttps://www.facebook.comFacebook1

Deze ochtend rond 5u00 is mijn schoonzus brutaal overvallen geweest door 2 vreemdelingen. Geld, tablet en gsm zijn…

Geplaatst door Kristel Lietaert op Woensdag 29 augustus 2018

rich1.0https://www.facebook.com/stiltje/posts/10211989099550819552

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier