Twintiger uit Wielsbeke krijgt een jaar cel voor drugs, wapens en namaakhorloges

Redactie KW

Een 25-jarige man uit Wielsbeke is woensdag door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een jaar cel voor het bezit van 287 gram cocaïne, een zak met wapens, namaakhorloges en 26.770 euro.

De bal ging aan het rollen toen de vader van zijn vriendin zich vragen begon te stellen bij de luxueuze levensstijl van de twintiger. Op de kamer van zijn dochter trof de man zakjes aan met een witte substantie, die cocaïne bleek te zijn. Hij vond er ook een zak met wapens zoals messen en knuppels, namaakhorloges en een berg geld.

Toen de beklaagde en zijn vriendin terugkwamen uit vakantie, werden ze meteen ingerekend door de politie. De beklaagde beweerde dat zijn vriendin er niets mee te maken had, maar ze verbleef toch enkele maanden in de gevangenis vooraleer ze werd vrijgelaten.

Volgens het openbaar ministerie was de beklaagde een drugsdealer, afgaand op de grote berg cocaïne, het cash geld en de wegwerptelefoons, maar de verdediging beweerde tijdens het pleidooi dat het geld afkomstig was van een erfenis en het verkopen van goederen. De rechter veroordeelde de beklaagde uiteindelijk tot een jaar cel.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier