Twintiger krijgt veertig maanden voor wekelijkse cannabisritjes naar Amsterdam

Redactie KW

Een twintiger, die een tot twee keer per week naar Amsterdam ging om drugs te kopen, heeft in Kortrijk een celstraf van veertig maanden gekregen. De helft daarvan is effectief. Enkele afnemers moeten een werkstraf uitvoeren.

De 22-jarige A.V. bekende dat hij cannabis aan- en verkocht. Hij ging zich op wekelijkse basis bevoorraden in Amsterdam. Omdat hij zelf niet over een rijbewijs beschikte, reden kennissen hem over en weer. Zij werden vervolgd als mededader en zaten mee op de beklaagdebank, alsook enkele afnemers. Het handeltje kwam aan het licht dankzij de moeder van de vriendin van een van de chauffeurs. Zij wilde niet dat haar dochter zich inliet met een jongen uit het drugsmilieu en stapte naar de politie.

De drugswinsten in hoofde van de vermeende spilfiguur werden door het parket geraamd op ruim 600.000 euro. De rechter herleidde die. Voor A.V. zelf is de grootste verbeurdverklaring uitgesproken: 50.000 euro. De periode waarin hij zich zou hebben ingelaten met drugs is ook herleid.

De kennissen die hem naar Amsterdam brachten met de wagen worden vrijgesproken. Gaselwest krijgt 18.000 euro schadevergoeding voor de diefstal van elektriciteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier