Tweede verdachte van schietincident onder taxichauffeurs in Brugge vrij onder voorwaarden

Politieagenten zochten op de avond van de feiten een kogelhuis in de Vlamingstraat. © (Foto Davy Coghe)
Redactie KW

In de zaak van het schietincident tussen taxichauffeurs in Brugge, is een 29-jarige verdachte onder voorwaarden vrijgelaten door de raadkamer. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge heeft geen beroep aangetekend tegen die beslissing. De 34-jarige schutter blijft wel een maand langer in de cel op verdenking van moordpoging.

De schietpartij van vrijdagavond 14 september kadert in een aanslepend conflict tussen enkele Brugse taxichauffeurs. Na een eerder incident achtervolgden de broers van Armeense origine de taxi van Mohammad ‘Arif’ M. en reden ze het slachtoffer in het centrum van Brugge klem. Karen S. (34) loste een schot, waarbij het slachtoffer in de nek werd geraakt. Zijn toestand was snel stabiel.

Sisak S. (29) kon ter plaatse gearresteerd worden. De volgende dag gaf zijn oudste broer Karen zichzelf aan bij de politie. Het wapen had hij ergens in het water gegooid en werd voorlopig nog niet teruggevonden. Een zoekactie in de buurt van de Ezelpoort leverde niets op. De derde broer kon pas enkele dagen later in Antwerpen opgepakt worden. Edgar S. (31) werd echter niet in verdenking gesteld en mocht na zijn verhoor dus beschikken.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier