Tweede verdachte van de diepvriesmoord blijft aangehouden

In deze woning in Gits werd een vermoorde echtgenote maandenlang in een diepvries verborgen. © Jos
Redactie KW

De man die vrijdag werd gearresteerd in het dossier van de diepvriesmoord in Hooglede-Gits blijft aangehouden. Dat bevestigt zijn advocaat Dimitri Carpentier dinsdag na afloop van de zitting van de raadkamer van Kortrijk.

Ook de tweede verdachte van de moord in Hooglede-Gits, I.D., blijft dus aangehouden. Vorige week werd de aanhouding van de vrouw, die haar man vorig jaar verdoofde en wurgde, reeds verlengd. De raadkamer verwees naar de motivatie van de onderzoeksrechter bij de eerste aanhouding.

“Mijn cliënt is in het kader van het lopende onderzoek verder aangehouden”, zegt Carpentier. “De motivatie is natuurlijk ook deels maatschappijgebonden, voor het openbaar veiligheidsgevoel.”

De raadsman heeft zijn cliënt maandag kunnen spreken. “Ik had hem ook gezegd dat we geen schijn van kans maakten om vandaag de vrijspraak te vragen. We gaan dan ook geen beroep aantekenen.”

De verdachte van 45 is afkomstig van Roeselare. Hij zou pas op het laatste moment geholpen hebben bij de moord. “Mijn cliënt is zich ten volle bewust van de ernst van de feiten. Maar van voorbedachte rade is in zijn geval geen sprake”, aldus Carpentier.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier