Tweede verdachte aangehouden voor diepvriesmoord

Jacob 'Jaap' Van Den Blink (58) (GF)
Redactie KW

De onderzoeksrechter heeft vrijdagochtend een tweede verdachte aangehouden met betrekking tot het overlijden van Jacob Van Den Blink, wiens lichaam gevonden werd in de diepvries van zijn echtgenote.

Het gaat om een 45-jarige man uit Zelzate, die een kennis is van de eerste verdachte, de echtgenote van het slachtoffer.

Beide verdachten hebben volledige bekentenissen afgelegd bij de onderzoeksrechter, waaruit gebleken is dat de tweede verdachte hulp zou hebben verleend aan de eerste verdachte om de moord op het slachtoffer te plegen. Uit de verklaringen van de verdachten blijkt ook dat het slachtoffer zou zijn vergiftigd en gewurgd. Een autopsie op het lichaam van het slachtoffer en een toxicologisch onderzoek zullen hier meer duidelijkheid moeten over brengen.

Het gerechtelijk onderzoek was reeds een tijdje aan de gang op basis van de verdwijning van het slachtoffer. Aan de hand van de elementen verzameld tijdens dit onderzoek werd begin deze week in opdracht van de onderzoeksrechter een huiszoeking bevolen waarbij de feiten aan het licht zijn gekomen.

(PB – GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier