Twee jaar met uitstel voor Brugse cannabisdealers

Redactie KW

Twee Bruggelingen zijn door de Brugse correctionele rechtbank veroordeeld tot twee jaar voorwaardelijke gevangenisstraf voor het dealen van cannabis. In totaal zouden ze ongeveer negen kilogram cannabis aan de man gebracht hebben. Het openbaar ministerie had twee jaar effectief gevorderd.

De politie hield de handel en wandel van Jurgen V. (33) al een tijdje in de gaten. Op 15 maart werd een van zijn afnemers onderschept en werd een huiszoeking uitgevoerd in zijn woning in Brugge. Bij zijn arrestatie stelde de Bruggeling zich weerspannig op. Bovendien werd in de woning een verboden wapen aangetroffen.

Verder onderzoek bracht aan het licht dat de beklaagde op een jaar tijd ongeveer vijf kilogram cannabis dealde. Door zijn telefoongegevens kwamen de speurders ook Jimmy D. (38) op het spoor. De Bruggeling zou in de zes maanden voor zijn aanhouding ongeveer vier kilogram cannabis verkocht hebben. Voor de beklaagden werden verbeurdverklaringen van respectievelijk 16.000 en 13.000 euro gevorderd.

De advocaat van Jurgen V. pleitte dat zijn cliënt slechts op kleine schaal aan vrienden cannabis verkocht. “Maar hij wil definitief stoppen met die drugs en zit zelfs sinds eind mei in de drugsvrije afdeling van de gevangenis”, aldus meester Mathieu Langerock. De verdediging stelde een werkstraf of een straf met voorwaarden voor. Ook de advocaat van Jimmy D. drong aan op probatievoorwaarden.

De rechter volgde het standpunt van de verdediging en veroordeelde beide beklaagden tot twee jaar gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Ze werden ook veroordeeld tot een geldboete van 8.000 euro, waarvan 800 euro effectief. Ten slotte kregen V. en D. verbeurdverklaringen van respectievelijk 12.000 en 9.000 euro opgelegd.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier