Twee jaar effectief voor inbraak bij juwelier in De Haan

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 32-jarige Marokkaan uit Beveren veroordeeld tot twee jaar effectieve celstraf voor een inbraak bij een juwelier in De Haan. Mohammed A.B. ging aan de haal met maar liefst 94 juwelen. De buit met een totale waarde van 52.700 euro werd nooit teruggevonden.

Op 1 juli zagen getuigen hoe rond 18.30 uur werd ingebroken in de villa van juwelier H.B. in De Haan. Op dat moment ging het alarm ook af. Mohammed A.B. verliet de woning met een rugzak en wandelde een bos in. Daar werd hij even later opgepakt door de politie. Het onderzoek bracht aan het licht dat 94 juwelen, allemaal in wit- en geelgoud en met diamanten, uit de woning van de juwelier waren verdwenen. De juwelen hadden volgens het slachtoffer een totale waarde van 52.700 euro. Toch waren de spullen niet verzekerd, omdat de man naar eigen zeggen door twee eerdere inbraken geen verzekering meer kon afsluiten.

De Marokkaanse beklaagde verklaarde dat hij eind januari na meer dan acht jaar was vrijgelaten uit de gevangenis. Na die lange celstraf was hij op de dool geraakt. Mohammed A.B. ontkende met klem dat hij de juwelen gestolen had en merkte op dat de buit niet werd teruggevonden. De rechter oordeelde dat de beklaagde wel degelijk schuldig was aan de diefstal. In het vonnis werd opgeworpen dat A.B. de buit kan doorgegeven hebben aan een handlanger of gewoon ergens in het bos heeft achtergelaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier