Twee jaar cel voor Roemeense autodief die auto stal in Middelkerke

26/07/18 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:09

De Brugse correctionele rechtbank heeft een 43-jarige Roemeen veroordeeld tot twee jaar effectieve gevangenisstraf en een geldboete van 1.200 euro voor twee autodiefstallen.

Twee jaar cel voor Roemeense autodief die auto stal in Middelkerke

© Getty Images/iStockphoto

Mitica R. heeft zijn betrokkenheid bij de feiten altijd ontkend. Het openbaar ministerie had 15 maanden cel gevorderd.

In april 2016 werden uit woningen in Middelkerke en Lennik twee wagens gestolen. Telkens hadden de daders gaatjes geboord in het schuifraam van de woningen. Op die manier konden ze binnen de autosleutels meegrissen en de wagens stelen. Diezelfde methode probeerde de bende diezelfde nacht nog op twee andere plaatsen in Middelkerke toe te passen.

Dankzij onderzoek van de ANPR-camera's konden de gestolen Skoda en de gestolen Peugeot aangetroffen worden in Sint-Jans-Molenbeek. Op de versnellingspook van de wagens en op een blikje Sprite vonden de speurders dna van de verdachte. Mitica R. liep uiteindelijk in maart 2018 op de luchthaven van Zaventem tegen de lamp.

Op zijn proces verklaarde de beklaagde dat hij tweedehandsauto's opkoopt en dan doorverkoopt in Roemenië. "Wellicht heeft hij die gestolen auto's ook aangeboden gekregen en er dan een testritje mee gemaakt", aldus zijn advocaat Peter Deurbroeck. De verdediging vroeg de vrijspraak.

De rechter hechtte geen geloof aan het verhaal van de Roemeen, want van die vermeende autohandel is absoluut geen spoor. Daarnaast tilde de rechter zwaar aan het feit dat Mitica R. deel zou uitmaken van een rondtrekkende dievenbende. Bovendien werd hij in 2015 al tot een jaar cel veroordeeld voor gelijkaardige feiten.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!