Twee jaar cel met uitstel voor trucker die collega halfdood stampte in Zeebrugge

© Getty Images/EyeEm
Redactie KW

Een Moldavische trucker heeft in de Brugse rechtbank twee jaar celstraf met uitstel gekregen voor poging tot doodslag op een collega. Tijdens een banale dronkemansruzie trapte Ion C. (40) zijn landgenoot halfdood.

De feiten speelden zich af op 9 februari op de parking van het Total tankstation in Zeebrugge. Met de nodige wodka achter de kiezen kregen drie Moldavische truckers het met elkaar aan de stok. Een van hen werd door de twee anderen, onder wie Ion C., in elkaar geslagen en gestampt tot hij het bewustzijn verloor. Enkel Ion C. kon worden opgepakt en verscheen aangehouden voor de rechter. Hij beweerde dat hij zich amper iets herinnerde van het incident. De aanleiding voor de feiten was alvast bijzonder banaal.

“Het was koud en ik wou bij hem in de cabine kruipen”, stelde C. “Maar dat mocht niet.” Het openbaar ministerie vroeg twee jaar celstraf met uitstel voor de man. Volgens de procureur ging C. nochtans brutaal tekeer. “Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze hoe de beklaagde het neerliggende slachtoffer bleef stampen tegen het hoofd. Tijdens de voorafgaande ruzie schreeuwde hij ook dat hij het slachtoffer ging vermoorden.” Het slachtoffer was na de afranseling even kritiek en kon twee weken lang niet werken. Hij was geen burgerlijke partij in de zaak.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier