Twee jaar cel gevorderd voor gauwdieverij in Knokke-Heist op 82-jarige

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Het openbaar ministerie heeft maandag voor twee beklaagden minstens twee jaar effectieve gevangenisstraf gevorderd voor een gewelddadig geval van gauwdieverij in Knokke-Heist. Yousef W. (26) rukte twee gouden halskettingen van een 82-jarige vrouw af.

Op 8 juli 2018 maakte het slachtoffer met haar hondje een avondwandeling. In de Dumortierlaan vroeg een jongeman haar waar hij de metro kon nemen. De vrouw rook onraad en besloot terug te keren naar haar appartement. In de inkomhal van het gebouw nam Yousef W. haar echter in een wurggreep. Het slachtoffer verweerde zich kranig en beet zelfs in de hand van de overvaller. Ze kon niet voorkomen dat de man haar met geweld van haar twee gouden halskettingen beroofde.

De verdachte verstopte zich in het struikgewas, maar werd snel ingerekend door de politie. Ook een 39-jarige Marokkaan werd in de buurt gearresteerd. Volgens getuigen zat Abderrahim N. immers klaar in een vluchtauto. Zijn jongere kompaan was echter niet mogen instappen, omdat een getuige hen in de gaten had.

Abderrahim N. blijft erbij dat hij vanuit Rijsel gewoon een dagje naar het strand kwam. “Ik heb niets misdaan, want ik wist niet wat de andere van plan was”, zei hij op de zitting. Tijdens het onderzoek had Yousef W. nochtans verklaard dat hij in opdracht van N. handelde. Voor het plegen van de overval was hem 50 euro beloofd. Op de zitting zette de Algerijn zijn medebeklaagde toch opnieuw uit de wind, tot grote onvrede van de rechter. “We zitten hier blijkbaar met twee leugenaars. Tot tien jaar kunnen we geven voor die feiten! “, klonk het streng.

De rechter doet uitspraak op 11 februari.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier