Twee Brugse hotels opgelicht voor meer dan 5.000 euro

In hotel Prinsenhof had de vrouw een rekening van 3.408 euro. © Google StreetView
Redactie KW

Een 42-jarige vrouw heeft twee Brugse hotels voor meer dan 5.000 euro opgelicht. Ze diende zich telkens aan met een vervalst betaalbewijs. “Ze kwam heel geloofwaardig over. We hebben ons laten bedotten”, klinkt het bij hotel Prinsenhof.

De Brugse politie onderzoekt een ernstig geval van flessentrekkerij. Een 42-jarige Oost-Vlaamse vrouw slaagde er namelijk in om in enkele weken tijd twee luxehotels op te lichten. Ze verbleef er enkele nachten, bestelde roomservice en dronk en at er. In totaal maakte ze zo een rekening van 5.100 euro. Maar daarvan betaalde ze geen euro. De Oost-Vlaamse sloeg de eerste keer toe in september bij hotel Prinsenhof in de Ontvangersstraat in Brugge. Daar diende ze zich twee weekends op rij aan. De eerste keer nam ze één kamer voor haar alleen. De tweede keer had ze enkele “medewerkers” mee. “Die vrouw kwam heel geloofwaardig over. Zelfs als we alles nadien overpeinsden, moeten we toegeven dat ze heel gewiekst te werk ging”, zegt zaakvoerder Thierry Lemahieu (51).

Hoeveel mails en brieven ik ook zend of telefoontjes ik ook doe, ze reageert op niets meer

De oplichtster ging telkens op dezelfde manier te werk. Ze legde aan de receptie een vervalst betalingsbewijs voor. Zo toonde ze in het Prinsenhof een overschrijving van 2.500 euro op de rekening van het hotel. “Daardoor gingen wij ervan uit dat het geregeld was. Ze kwam zo geloofwaardig over dat we onterecht vertrouwen in haar hadden. In het hotel bestelde ze roomservice en dronk ze aan de bar. Ze hield wel grote sier.” Alleen bleek de 2.500 euro nooit betaald en liep de uiteindelijke rekening op tot 3.408 euro. Maar van de oplichtster is momenteel geen spoor meer. “Ik schakelde al een gerechtsdeurwaarder in”, zegt Thierry. “De domicilie van haar vennootschap blijkt een verlaten krot te zijn. Hoeveel mails en brieven ik ook zend of telefoontjes ik ook doe, ze reageert op niets meer.”

Grote sier

Hetzelfde gebeurde in oktober ook bij hotel Héritage – Relais en Chateaux in de Niklaas Desparsstraat. Ook daar legde de oplichtster een vals betalingsbewijs voor. Ze huurde er twee kamers en was naar eigen zeggen met enkele medewerkers op pad. “In het weekend zijn de banken gesloten en kon ik dat niet meer checken“, zegt zaakvoerder Johan Creytens (51). “Bovendien wil je dat de mensen zich welkom voelen en heb je wel vertrouwen in hun goedheid. Die vrouw hield hier wel grote sier, maar dat is op zich niet uitzonderlijk.”

Nog derde poging

Ook Johan schakelde ondertussen een gerechtsdeurwaarder in om zijn geld – in totaal 1.700 euro – toch nog terug te zien. “Al lijkt die kans me klein”, zegt hij. “Die vrouw verandert even vaak van gsmnummer als van adres. Ze is bij de politie gekend, maar dat lijkt haar niet te stoppen.” De hoteluitbater verspreidde ook via de sociale media een oproep in de hoop de vrouw alsnog te overtuigen om te betalen. “Ik ben een beetje ten einde raad”, zegt hij.

De Brugse politie bevestigt de twee gevallen van flessentrekkerij. Bij hotel Dukes Palace was ook sprake van een poging. Daar lukte het niet omdat er geen kamers meer beschikbaar waren. “Wij bevestigen die klachten en zijn een onderzoek gestart”, klinkt het bij de woordvoerder van de politie. “Maar in het belang van dat onderzoek kunnen we er momenteel niets meer over kwijt.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier