Twee Brugse hooligans vrijgelaten onder voorwaarden voor rellen na Club - Antwerp

23/01/18 om 16:51 - Bijgewerkt om 16:50

Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge tekent geen beroep aan tegen de beslissing. De aanhouding van Björn F. (35) werd wel met twee maanden verlengd.

Twee Brugse hooligans vrijgelaten onder voorwaarden voor rellen na Club - Antwerp

© Getty Images/iStockphoto

Op 22 oktober 2017 kwam het na de voetbalwedstrijd Club Brugge-Antwerp tot zware rellen op de Gistelse Steenweg in Sint-Andries Brugge. De relschoppers zorgden voor heel wat schade aan woningen en voertuigen. De politie werd bekogeld met allerhande projectielen waardoor maar liefst twaalf politiemensen verwondingen opliepen.

Op basis van camerabeelden werden Björn F. (35) uit Oostkamp, Brian V. (23) uit Roeselare en Kevin D. (30) uit Zedelgem op 13 november aangehouden. Vooral F. staat al lang bekend als voetbalhooligan. Hij is ook een van de hoofdverdachten in het onderzoek naar de rellen na Club Brugge-Napoli in november 2015. Voor die feiten zal hij zich nog voor de correctionele rechtbank moeten verantwoorden.

Voor Brian V. en Kevin D. zag de raadkamer een vrijlating onder voorwaarden wel zitten. De hooligans zullen onder andere in de uren voor en na elke wedstrijd van Club Brugge huisarrest krijgen. Ook vorige maand wilde de raadkamer hen al vrijlaten, maar toen besliste de KI na beroep van het parket dat ze toch in de cel moesten blijven.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!