Tsjetsjeense Oostendenaar in de cel voor ontvoering eigen kinderen

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een Oostendenaar van Tsjetsjeense origine zit in de cel op verdenking van parentale ontvoering. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. D.A. nam zijn jonge kinderen mee naar Rusland, terwijl ze eigenlijk bij hun moeder in België zouden moeten verblijven.

De verdachte zou al in juni met zijn kinderen naar zijn thuisland zijn afgereisd. Zelf keerde hij wel nog af en toe naar België terug. In die periodes zouden de kinderen steeds opgevangen zijn door de grootouders in Rusland. Daar zouden ze ook op dit moment verblijven. De rechtbank besliste eerder al dat de kinderen bij zijn ex-vrouw moeten verblijven, maar dat vonnis legde D.A. dus naast zich neer.

Naar aanleiding van die feiten stond de Tsjetsjeense Oostendenaar al een hele tijd internationaal geseind. Op 6 februari werd hij uiteindelijk ingerekend en daarna door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van parentale ontvoering. Volgens de verdachte berust alles eigenlijk op een misverstand. Naar eigen zeggen hadden ze zelfs afgesproken om met het hele gezin in Rusland te gaan wonen.

De Brugse raadkamer oordeelde vrijdagochtend dat de man minstens een maand langer in de gevangenis moet blijven. Het is nog niet duidelijk op welke manier de kinderen eventueel terug naar België kunnen gehaald worden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier