Trio dat Bellegems koppel knevelde en bedreigde, wil proces enkel in het Frans

Redactie KW

Drie Franse gangsters die op 24 augustus vorig jaar met geweld een villa in de residentiële wijk Tobergse in Bellegem bij Kortrijk binnendrongen en de bewoners knevelden, willen dat hun proces in Doornik in het Frans behandeld wordt. Advocaat Sven Mary vroeg in Kortrijk de verwijzing van de zaak naar een Franstalige rechtbank.

De slachtoffers Marc G. en zijn echtgenote Caroline V. zouden het proces liever in Kortrijk behandeld zien. De rechter neemt op 12 juni een beslissing. Ondertussen blijven Jonathan C. (33) uit Komen, Nabil C. (31) en Hassan M. (30) in de cel. Ze konden meteen na hun vlucht geklist worden en zitten dus al negen maanden achter tralies.

In de woning gaf het trio klappen aan Marc G. en knevelde hem samen met zijn echtgenote in het toilet. De vrouw kreeg een mes tegen de keel. Ze dreigden er mee haar vingerkootjes af te snijden als ze niet meewerkte. Uiteindelijk konden de daders met enkele duizenden euro cash en juwelen aan de haal gaan. Na hun arrestatie kon die grotendeels teruggevonden worden.

Het zijn geen onbekenden voor het gerecht. In Frankrijk liepen ze één voor één al celstraffen van drie tot vier jaar op. (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier