Treinrit van Beernem naar Brugge levert man uit Oostende anderhalf jaar cel op

Redactie KW

Een Oostendenaar moet anderhalf jaar naar de cel omdat hij de trein nam van Beernem naar Brugge.

Met die treinrit schond John G. immers de voorwaarden die de rechter hem had opgelegd. De man werd op 16 november 2015 in de Brugse rechtbank veroordeeld tot drie jaar celstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, omdat hij zijn geslachtsdeel getoond had aan een tiental minderjarige meisjes. Dat deed hij meestal op de trein en daarom was een treinverbod één van de voorwaarden die de rechter hem oplegde.

Na zijn verblijf van anderhalf jaar in de Brugse gevangenis kwam G. voorwaardelijk vrij en liet hij zich opnemen in het psychiatrisch instituut Sint-Amandus in Beernem om zich te laten behandelen voor zijn seksuele problematiek. Omdat de therapie goed verliep, kreeg hij begin februari de toestemming om met de fiets naar Brugge te rijden. Maar omdat het heel koud was plaatste hij zijn fiets aan het station in Beernem en nam hij de trein naar Brugge.

Geen nieuwe feiten gepleegd

Bij zijn terugkeer in Sint-Amandus biechtte G. direct op wat hij gedaan had. “Zie je wel dat ik het kan”, zei hij fier tegen zijn therapeuten, die meteen het parket inlichtten. John G. werd gearresteerd en verscheen donderdag opnieuw voor de rechter. “Mijn cliënt beseft zeer goed dat hij de trein niet mocht nemen, maar hij was wel zo eerlijk om het te melden“, stelde advocate Caroline Seys.

“Hij had ook geen nieuwe feiten gepleegd.” Maar de rechter was onverbiddelijk en trok de voorwaarden van G. in. Het anderhalf jaar cel dat hij met uitstel had gekregen, wordt bijgevolg effectief.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier