Transmigranten riskeren celstraf voor brutale diefstallen in Heist en Oostende

08/02/19 om 19:03 - Bijgewerkt om 19:01

Drie transmigranten staan in de Brugse rechtbank terecht voor enkele diefstallen met geweld in Oostende en Heist. Het OM eist zware effectieve celstraffen.

Transmigranten riskeren celstraf voor brutale diefstallen in Heist en Oostende

Op 8 september vorig jaar achtervolgden Faras M. en Farman K. een 68-jarige Oostendenaar bij het verlaten van de tram in Heist. Ze eisten geld, maar waren niet tevreden met de vijf euro die het slachtoffer hen gaf. Hierop gaven ze de man enkele slagen en schoppen waardoor zijn oogkas brak. Ze graaiden nog snel zijn gsm mee en sloegen op de vlucht.

M. werd een week later opgepakt in Zeebrugge na een inbraakpoging in strandcabines. Farman K. kon ontkomen en was op 18 oktober samen met Mohammad K. en nog enkele anderen betrokken bij een gewelddadige overval op een 43-jarige man in het Maria Hendrikapark in Oostende.

Farman K. en Mohammad K. werden kort na de feiten opgepakt en konden dankzij een vingerafdruk gelinkt worden aan een woninginbraak in Gistel. Voor Farman K. vroeg het OM 40 maanden effectieve celstraf. Mohammad K. riskeert 33 maanden cel en Faras M. 2,5 jaar. De verdediging wees op het feit dat de beklaagden eten noch onderdak hadden.

De uitspraak volgt op 22 februari.

(AFr)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!