Transmigranten krijgen 30 maanden cel voor brutale diefstallen in Heist en Oostende

Redactie KW

Drie transmigranten zijn in de Brugse strafrechtbank schuldig bevonden aan een reeks diefstallen met geweld in Oostende en Heist. Faras M., Farman K. en Mohammad K. kregen elk 30 maanden effectieve celstraf.

Op 8 september vorig jaar achtervolgden Faras M. en Farman K. een 68-jarige Oostendenaar bij het verlaten van de tram in Heist. Ze eisten geld, maar waren niet tevreden met de vijf euro die het slachtoffer hen gaf. Ze gaven de man enkele rake klappen op het hoofd waardoor zijn oogkas brak. Ze graaiden nog snel zijn gsm mee en sloegen op de vlucht.

M. werd een week later opgepakt in Zeebrugge na een inbraakpoging in strandcabines. Farman K. kon ontkomen en was op 18 oktober samen met Mohammad K. en nog enkele anderen betrokken bij een gewelddadige overval op een 43-jarige man in het Maria Hendrikapark in Oostende. Farman K. en Mohammad K. werden kort na die feiten opgepakt en konden dankzij een vingerafdruk ook nog gelinkt worden aan een woninginbraak in Gistel. De verdediging wees op het feit dat de beklaagden eten noch onderdak hadden.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier